Despre Noi

Prezentare Asociaţia Tinerilor Maghiari Sigheteni

Prezentare SZMISZ

Fără îndoială că un grup mic dar dedicat şi gânditor de cetăţeni poate schimba lumea. Timpul trece , umanitatea se dezvoltă iar materialismul ia amploare . Oamenii uită de valorile primordiale, aceştia se emancipează muncind zilnic pentru un scop uneori necunoscut care le aduce fericirea fizică,uitând de cele mai multe ori de problemele majoritare ale vieţii lor , cât si de cât ajutor are nevoie lumea aceasta pentru a fi mai bună.
Asociaţia Szmisz a debutat în anul 2009 cu diferite proiecte care au dat startul primei organizaţii de voluntariat din comunitatea noastra.S-au găsit voluntari dornici de a schimba ceva şi persoane care aveau nevoie de ajutor. Din momentul în care asociaţia a devenit oficială au început proiectele interactive ,la care tinerii voluntari au luat parte .Unele dintre acestea sunt : ‘’Spune Nu drogurilor spune Da vieţii’’ ‘’Maramureşul solidar’’ ‘’Cupa de fotbal pentru amatori Szmisz’’ ‘’Tabăra de creaţie si informare’’ etc..

Obiectivul nostru principal este acela de a deschide noi drumuri tinerilor , drumuri cu ajutorul cărora aceştia işi vor lărgi orizonutirile din toate punctele de vedere, fie cultural , moral ,istoric şi asa mai departe. Diversitatea activităţilor noastre aduce beneficii atât în viaţa voluntarilor, aceştia dezvoltându-se şi învăţând pe tot parcursul experienţei, cât şi în viaţa comunităţii. Dorim să dezvoltăm ideea intrajutorării , cea a bunavoinţei şi să subliniem faptul că unui om moral îi va fi foarte uşor să ducă o viaţa echilibrată alături de cei din jur.Noi credem în faptul că tineretul trebuie îndrumat şi informat spre valorificarea calităţilor şi însuşirilor pe care le are , prin activităţi de învaţare nonformală şi alte activităţi interactive care îi implică direct pe tineri şi nu prin alte forme de impunere sau constrângere.Pe lângă toate acestea,vrem să îi învăţăm pe tineri ce înseamnă cu adevărat generozitatea şi bunătatea,promovând activitaţi de voluntariat în domeniul social,ajutând persoanele de varsta a3-a si categoriile defavorizate.Pentru ca acest obiectiv să devină realitate avem nevoie,desigur,şi de voluntari doritori să participe la activitaţile şi  proiectele interactive organizate de noi.Unele dintre aceste activităţi fiind organizate chiar de voluntarii asociaţiei noastre.

În concluzie , prin interdmediul voluntariatului care făra doar şi poate a devenit o parte din viaţa noastră , o ieşire din cotidian şi o sursă bogată de resurse morale , reuşim cu paşi mărunţi să cizelam parţi neîngrijite din societate. Obiectivele noastre sunt duse la bun sfârşit în toate cazurile , Asociaţia Szmisz deţinând o echipa de elită ,cu persoane care dispun de dorinţa de a învăţa şi de a schimba ceea ce e rau, în bun .Pare simplu , însa fără motivaţie , unitate în diversitatea caracterelor voluntarilor şi oferirea timpului liber de către aceştia , nimic nu s-ar mai putea realiza.Înainte de a schimba lumea va trebui sa-ţi schimbi propriul comportament, propriile obiceiuri , iar lucrul cel mai folositor, credem noi , este să inveţi să dăruieşti din inima ,fără să ceri nimic in schimb. Alătură-te echipei Szmisz!